divendres, 11 de novembre del 2016

APADRIMAX: PERQUÈ HI HA MALNUTRICIÓ A KOLE

Perquè hi ha malnutrició a Kole?

Kole és una zona selvàtica, amb terra cultivable i molta aigua. Així que.. perquè hi ha malnutrició?
El primer que hem de tenir en compte és que no n’hi ha prou amb “menjar”, sinó que és important què conté el que mengem. Són necessàries vitamines, minerals, i altres micronutrients, i més en el cas dels infants!.

A Kole moltes mares es veuen soles havent d’alimentar i cuidar 4, 5, 6, 10 o més fills. Elles han d’anar a fer els camps, anar a buscar la llenya per fer el foc, preparar el menjar, alletar els més petits, etc. Moltes vegades, tot i l’immens esforç que fan, no donen abast.
Un altre factor, i potser més important, és que moltes famílies tenen una alimentació molt monòtona, i que ve marcada pels seus orígens ètnics.
Algunes mengen arròs cada dia, altres manioc, i els costa canviar a una alimentació més variada, necessària per poder aportar tots els nutrients necessaris als seus fills.

És per això que el treball amb les mares és molt important. En el centre de nutrició sovint hi ha ingressades famílies senceres. El treball d’educació alimentaria és diari. Tenen horts on ensenyen a cultivar diferents vegetals, els ensenyen la importància d’incloure fruita, i infermers i educadors socials fan xerrades sobre diferents temes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada