divendres, 29 de juliol del 2016

150 KILOS

Amb tot a punt per emprendre la nostra primera aventura com a Apadrimax! Han sigut uns mesos en què han passat moltes coses, en les que Apadrimax ha passat de ser un somni a ser una realitat, uns mesos en els que hi hagut moments d’efervescència i moments de baixada… però ja ho tenim!!!
 Marxem a Senegal per poder conèixer millor el país i la realitat dels nens talibes, volem saber quines són les seves necessitats reals en relació a la seva salut i també volem saber quina es la millor manera d’implicar-nos amb les diverses fundacions i ong’s que treballen des de fa anys al sahel. Està clar que no anem a fer turisme i a fer d’espectadors, com a associació farem una aportació de caràcter bàsic a un grup de nens talibes en forma de llet en pols.
Què vol dir això? Hi haurà qui pensarà que anem a Senegal a fer-nos fotos amb una pila de nens contents amb un pot de llet però no és això! Ni molt menys! Apadrimax té ganes de fer les coses ben fetes i per això és necessari conèixer el territori i deixar una mica de banda el nostre primer objectiu que és poder facilitar vacunació a tots els infants, per poder mirar més enllà i veure que hi ha unes necessitats directament relacionades amb la salut que malgrat la nostra poca experiència i pocs recursos sí que podem ajudar a solventar.
Per què llet en pols? Aquests dies he anat compartint a través de les xarxes social una de les problemàtiques dels nens talibes, que es tracta de la desnutrició i de les conseqüències que té en el desenvolupament en els infants. Tenint en compte al lloc on anem i a les nostres possibilitats no estem en disposició d’aportar aliment terapèutic per a poder pal·liar els casos de desnutrició severa però el que sí que podem fer és prevenir-la i una de les millores és simplement aportant aliments bàsics.
Per poder fer una bona distribució i poder garantir que no es facin malbé els aliments la llet en pols esdevé una bona font de nutrients i el que és més important fer-ho de manera àgil, ràpida i segura. Evidentment hem tingut en compte una aspecte clau, allà on podem aportar llet en pols és allà on podem estar segurs que els infants tenen accés a aigua potable.
Així doncs, des de la modèstia i la humilitat Apadrimax finançarà la compra de 150 kilos de llet en pols i la farà arribar a un grup de nens que ho necessiten. Per procurar que tot això sigui tal i com hem pensat que sigui en Sebastià viatjarà al Senegal i s’ocuparà de comprar la llet i distribuir-la adequadament.

És un petit gest però per nosaltres és un gran pas i estem entusiasmats de podem compartir-ho amb tots els que ens heu donat suport al llarg d’aquests mesos i que ens han animat a continuar endavant i a lluitar pels nostres somnis.

Sebas, Marta, Arnau i Sara

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada